Econobead 50 beadfilter compleet

GRATIS VERZENDING!

Econobead 50 beadfilter compleet
€ 949.95 875.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeEconobead 50

  • Tijdelijke AKTIEPRIJS! (OP=OP)
  • Econobead 50 beadfilter.
  • Compleet Beadfilter tot 24.000 liter Koivijver.
Ruim op voorraad
De EconoBead beadfilters hebben een zeer sterke kwaliteit polypropyleen behuizing en zijn standaard voorzien van: bodemdrain om het vuil van de bodem te verwijderen, 6-wegklep, transparante deksel, beads en een blower. De blower is tevens voorzien van geluiddemper. De EconoBead serie bestaat uit vijf modellen voor vijvers van ongeveer 10m³ tot ongeveer 100m³. Dankzij de grote deksel zeer goed toegankelijk voor het vullen met beads en eventueel onderhoud.

Beadfilters
Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.

  • Econobead 50. Goede kwaliteit kunststof Beadfilter.
  • Met topkwaliteit Blower & Beads.
  • Met aftapkraan & doorzichtig deksel.
  • 5 jaar garantie op de PVC koppelingen.
  • 10 jaar garantie op de behuizing.
  • Vraag via het Contactformulier onze laagste prijs aan!

Max. Koivijverinhoud: 20.000 liter.
Max. (Natuur) zwemvijverinhoud: 45.000 liter.
Max. Visbezetting: 50 kg (max.1% voer per dag)
Afmetingen diam. x h: 50 x 75 cm.
Toevoer / Afvoer: 1,5" bi. draad of 50mm pijp.
Installatie: Pompgevoed.
Aanbevolen Pomp: 12.000 - 22.000 liter/uur.
Aanbevolen UVC: 55 tot 110 watt.